MRRFEU sufinancira izgradnju dječjih igrališta u Gradu Korčuli

Grad Korčula i KORA povukli su 200.000,00 kn od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za projekte: “Uređenje dječjeg igrališta Sv. Antun” i “Dječje igralište Pupnat”.

 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je natječaj u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Na natječaj je pristiglo 727 zahtjeva, a za sufinanciranje je odobreno njih 179.

KORA je u ime Grada Korčule prijavila 2 projekta: “Uređenje dječjeg igrališta Sv. Antun” ukupne vrijednosti 97.520,67 HRK i “Dječje igralište Pupnat” ukupne vrijednosti 153.827,23 HRK. Ministarstvo će sufinancirati projekte sa 80%, a Grad Korčula će izdvojiti preostalih 20% sredstava.

Gradski kotar Sv. Antun ima visok priljev stanovništva, posebno mladih obitelji, a na tom području nema prikladnog mjesta za igru djece predškolske dobi. Ovaj će projekt pružiti obiteljima i djeci mjesto za sigurnu igru i druženje. Dodana vrijednost projektu je prilagođenost pojedinih igrala djeci s posebnim potrebama. U neposrednoj blizini budućeg igrališta su prostori udruge Moje sunce. Na igralištu će biti postavljeni koševi za odvojeno prikupljanje otpada koji su bojom i oblikom prilagođeni dječjoj dobi. Time će se kod djece razvijati svijest o važnosti recikliranja.

Dječje igralište u Pupnatu će doprinijeti revitalizaciji unutrašnjosti otoka Korčule. Igralište će biti opremljeno standardnim igralima za djecu i klupama za odmor. Na igralištu će također biti postavljeni koševi za odvojeno prikupljanje otpada kako bi se kod djece razvila svijest o važnosti recikliranja.

Grad Korčula i KORA će nastaviti s prijavljivanjem projekata uređenja dječjih  igrališta kako bi sva mjesta u Gradu Korčuli imala prostor za sigurnu igru djece.

.Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije godišnjim programima kroz razne aktivnosti želi utjecati na održivost  razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti i neovisnosti.

Galerija

MRRFEU sufinancira izgradnju dječjih igrališta u Gradu Korčuli

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više