RESTRUKTURIRANJE I KONVERZIJA VINOGRADA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je u Narodnim novinama (br. 49/15) Javni natječaj iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru "Restrukturiranje i konverzija vinograda".

Predmet javnog natječaja je dodjela sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. Javna potpora u mjeri Restrukturiranje i konverzija vinograda je potpora sredstvima proračuna Europske unije.

Prihvatljivi podnositelji prijave mogu biti proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar. Fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak/poreza na dobit.

Podnositelji koji su u prethodnoj godini iskazali gubitak u poslovnim knjigama bit će prihvatljivi ako kroz dokumentaciju natječajne prijave dokažu da će nakon provedbe projekta gubitak anulirati.

Prihvatljivost vinogradarske površine na kojima se planira provedba mjere Restrukturiranje moraju biti prijavljene u Vinogradarskom registru pod ARKOD šiframa vrste uporabe poljoprivrednog zemljišta 410 i/ili 411 sukladno Pravilniku o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta (NN 35/2015).

Dopuštene aktivnosti i troškovi su:

  1. ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i premještanje vinograda
  2. ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom (uz promjenu sorte ili uz zadržavanje iste sorte)

Nisu prihvatljive aktivnosti kojima se provodi jednostavna zamjena, odnosno uobičajena obnova vinograda koji su došli do kraja svog prirodnog životnog vijeka u smislu ponovne sadnje iste sorte na istoj parceli u skladu s istim sustavom uzgoja vinove loze ili svakodnevni poslovi u vinogradu kao ni ostale aktivnosti navedene u članku 12. stavak 1. Pravilnika o provedbi mjere Restrukturiranja i konverzije vinograda.

Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su 1.500.000 EUR, a razina potpore iznosi 50% ukupno utvrđenih prihvatljivih troškova.

Broj projekata odobrenih pojedinom korisniku u istoj godini nije ograničen, međutim u okviru jedne financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 750.000 EUR.

Rok za podnošenje prijava traje od 2. 10. 2015. do 2. 11. 2015.

Detaljnije o Javnom pozivu možete vidjeti OVDJE.

Potrebna dokumentacija nalazi se OVDJE, (molimo zainteresirane da prate redovito stranicu za slučaj eventualnih izmjena potrebne dokumentacije).

Galerija

RESTRUKTURIRANJE I KONVERZIJA VINOGRADA

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više